Förskolan stängs helt under saneringsarbete. Foto: TT

Råttinvasion på förskola

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds förskola i Norrahammar utanför Jönköping har drabbats av gnagare. De barn som skulle gått där under sommaren tvingas flytta under saneringsarbetet.

Förskolan ligger nära en skog och dessutom på markplan vilket kan vara orsaken till att råttorna har tagit sig in, skriver Jönköpings Posten.

– De kan ju komma in genom väldigt små hål. Förskolan ligger ju på markytan och då händer det att det kommer in småkryp och annat. Då gäller det att städa undan ordentligt, säger Anders Hansson, fastighetsförvaltare för Hammardalens förskolsområde till tidningen.

Barnen tvingas flytta

Råttorna är upp till tio centimeter stora och nu jobbar Anticimex med att sanera lokalerna. Under tiden får de barn som skulle gått på förskolan under sommaren, flytta till Norrahammars förskola.

– Det var tur att det hände nu och inte i augusti när många barn ska skolas in. Nu blir barngrupperna inte större än normalt, säger Ann Bolin som är tillförordnad förskolechef till Jönköpings Posten.

Rosengårds förskola beräknas öppna igen vecka 32.

LÄS MER: Du kan ha suttit på döda råttor utan att veta om det

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.