Stefan Löfven är på plats i Jönköping för ett regeringssammanträde. Foto: SVT/Linda Mathillas

Regeringen håller möte i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen samlades under torsdagsförmiddagen till ett regeringsmöte på Länsresidenset i Jönköping.

Nu under torsdagsförmiddagen samlades den svenska regeringen i Jönköping för ett regeringssammanträde. Samtliga statsråd ska vara på plats och statsminister Stefan Löfven eskorterades in i Länsresidenset av Landshövdingen i Jönköpings län Helena Jonsson.

Även kommunalrådet i Jönköping Ann-Marie Nilsson är på plats vid mötet. Hon sade till SVT innan hon hastade in att hon tycker det är spännande och ett bra initiativ att regeringen är i Jönköping och att de får möjlighet att lyfta viktiga frågor här.

Flera Jönköpingsbor hade samlats utanför Länsstyrelsen under dagen för att få en skymt av statsministern och hans regering. Lena Hernsäter och Ninni Arbholt hade håltimme och passade på att gå till residenset och titta.

– Vi kom för att se Stefan, men det var inte så många andra vi kände igen. Men de såg ganska viktiga ut. Se mer i klippet ovan.

Statsråden anländer med buss till Jönköping. Foto: SVT

Regeringen passade på att utse Johan Löwenadler Davidsson till nytt länsråd i Jönköping, han kommer närmast från en tjänst som biträdande generaldirektör på Havs- och vattenmyndigheten.

– Det är mycket hedrande och spännande att bli utsedd till länsråd i Jönköpings län och få möjligheten att vara med och leda länsstyrelsen med dess viktiga och komplexa uppdrag, säger han i ett pressmeddelande.

Länsrådet är den person som leder det dagliga arbetet på länsstyrelsen och är landshövdingens ersättare när han inte är i tjänst eller har förhinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.