Hör smittskyddsläkaren David Edenvik om beskedet att man återigen bör testa sig vid symtom, även om man är fullvaccinerad. Foto: Adam Ihse / TT

Regionen välkomnar nytt beslut av covidtestning vid symptom

Uppdaterad
Publicerad

Från och med måndag den 22 november så rekommenderas återigen de som är fulllvaccinerade att testa sig om man har symtom som skulle kunna tyda på en coividsmitta. Beslutet välkomnas av Region Jönköpings län.

Folkhälsomyndigheten backar idag på rekommendationerna som började gälla den 1 november att fullvaccinerade inte skulle behöva testa sig vid symtom.

Från och med måndag så rekommenderar Folkhälsomyndigheten återigen regionerna att provta alla från sex år och uppåt som har symtom.

  ”Orsaken till rekommendationen är dels en ökande smittspridning i många länder i Europa, dels att Folkhälsomyndighetens scenarier har pekat mot en trolig ökning även i Sverige de kommande veckorna.”, skriver FHM i ett pressmeddelande.

David Edenvik smittskyddsläkare på Region Jönköpings län välkomnar beskedet, se klipp ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.