Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionens utvecklingschef kan tvingas lämna sin tjänst

Regionens utvecklingsdirektör anställde kusin – kan tvingas lämna sitt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Kristina Athlei regional utvecklingsdirektör i Jönköpings län är just nu arbetsbefriad och hennes framtid är oviss, det sedan regiondirektören Jane Ydman tappat förtroendet för henne.

I klippet ovan förklarar regiondirektör Jane Ydman varför hon saknar förtroende för regiontoppen Kristina Athlei.

I förra veckan berättade Jönköpings-Posten att Kristina Athlei anställt sin kusin på en hög chefsposition inom regionen utan att informera politikerna.

Regiondirektören Jane Ydman hade under måndagen ett möte med Kristina Athlei där hon lämnade beskedet att hon var arbetsbefriad, något som P4 Jönköping var först med att berätta. Anledningen ska inte endast ha att göra med att Kristina Athlei varit med och anställt sin egen kusin, en rekrytering inom region Jönköpings län som har skapat misstankar om en jävsituation.

”Finns inget förtroende”

– Igår hade jag ett samtal med henne där jag informerade henne om att mitt förtroende för henne i rollen som utvecklingsdirektör inte finns kvar, det var den information hon fick, säger Jane Ydman regiondirektör till SVT.

Kommer hon att få lämna sin tjänst?

Jag ser inte att hon kan fortsätta med det uppdraget hon har. Det finns inget förtroende för henne att verka i den rollen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer