Foto: TT / SVT

Rekordlångt Dreamhack – då satsar arrangören på hälsa

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen slog gamingfestivalen Dreamhack ännu en gång upp portarna på Elmia i Jönköping. Nytt för denna gång är att eventet börjar en dag tidigare än vanligt och det kan blr 80 timmars LAN för den som orkar hålla sig vaken.

Den världsomspännande festivalen arrangerades första gången i Jönköping 2002. Men premiärupplagan av Dreamhack var förlagd i en skolkafeteria i Malung 1994. 25-årsjubiléet till ära väljer arrangörerna att utöka evenemanget med ett par timmar  

– Vi har haft ganska långa LAN innan och nu i somras förkortade vi det. När det nu ändå är 25-årsjubileum så lade vi till några extra timmar. Det här blir kulmen på det bästa året vi haft, säger Dreamhacks marknadschef Shahin Zarrabi. 

Satsar på hälsa 

Under de senaste åren har Dreamhack satsat på att försöka främja en hälsosamt deltagande genom att bland annat se till att folk får tillräckligt med sömn.     

– Det är klart att det inte hälsosamt att hålla sig vaken i alla 80 timmar. Sen kanske man är vaken längre än en vanlig dag, men vi har så klart koll på folk så att de inte somnar vid borden, säger Shahin Zarrabi.

”Inte bara hamburgare”

Dessutom har arrangören arbetat med att försöka erbjuda bättre varierad kost under festivalen.

– Det ska inte bara vara hamburgare och pommes som man äter. Samtidigt har vi förskt erbjuda bättre alternativ till läsk. Mer vatten helt enkelt, säger Shahin Zarrabi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.