Ett stort antal ungdomar samlades på A6 parkering under påskhelgen. Inga personer skadades dock eller greps Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Trots bilmässa och extremhögermanifestation: Relativ lugn helg i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Både mässfolk och polis ger tummen upp för evenemanget på Elmia som lockade tusentals besökare.

– Jag är rätt tom i huvudet nu, men allt har gått enligt plan, säger Hans-Ove Boberg, projektledare.

Den årliga bilmässan, som varit inställd under coronapandemin, lockade i år tusentals besökare. Polisen har satt in stora resurser för att se till att såväl ordning som trafiksituationen skulle upprätthållas. Trots att hundratals unga samlades på parkeringar på A6-området betecknar polisen det som en lugn helg.

– Det har inte varit några stora ärenden som stuckit ut, säger Åsa Willsund, presstalesperson på Polisen.

Hans-Ove Boberg bekräftar att det varit lugnt och att allt har fungerat under mässan.

– Det har varit en bra mässa, säger han.

Flera bilar i brand

Under natten till fredag och lördag brann flera bilar på Råslätt, men det finns i nuläget inga direkta kopplingar till de upplopp som varit i andra städer under påskhelgen, i anslutning till den danske högerextreme politikern Rasmus Paludans manifestationer.

– Det kan vara så, det kanske är så, men det behöver inte vara så. Vi vet inte vem som gjort detta och vad det finns för motiv till det, säger Johnny Gustavsson, presstalesman polisregion Öst.

Paludan höll i torsdags en manifestation på Råslätt där han talade och brände en koran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.