Andreas Carlson (KD) på plats vid bygget på riksväg 26/47. Foto: Privat

Riksdagsman vill påskynda bygge av utsatt väg

Uppdaterad
Publicerad

Bygget med den nya vägen mellan Mullsjö och Jönköping, RV 26/47 är i full gång och beräknas stå klart under hösten 2019. Nu vill riksdagspolitikern Anderas Carlson (KD) från Mullsjö skynda på planeringen för vidarebygget av vägen.

Under måndagen besökte Andreas Carlson (KD) bygget av den nya vägen mellan Jönköping och Mullsjö. Han är en av de politiker som varit drivande av ombyggnationen. Nu anser han att det är dags för nästa steg och att tempot ska öka för att kunna bygga vidare en mötesfri väg hela vägen norrut till Slättäng där 26/47:an delar sig.

Carlson menar att den nya vägen kommer innebära mer trafik och det är därför viktigt att bygget fortsätter i rask takt med tanke på trafiksäkerheten.

”Går inte att cykla överallt”

– Det är också viktigt öka kapaciteten på 195:an till Hedentorpsrondellen för att undvika flaskhalsar, säger Andreas Carlson till SVT.

Det pågår en förplanering hos Trafikverket, där det föreslås förberedas för byggstart under planperioden 2024-2029, men Andreas Carlson vill alltså att detta ska komma igång tidigare.

– Det går inte att ta cykeln eller bussen överallt och därför behöver vi har bra vägar i länet, säger Andreas Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.