Den riktiga vintern låter vänta på sig, enligt Nils Holmqvist, SVT:s meteorolog. Foto: TT / SVT

Risk för snö och halka i natt

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen kommer temperaturen i Jönköpings län att sjunka och enligt SVT:s meteorolog kan det falla en del snö.

Efter en grå och regnig tisdag på de flesta håll i länet kommer nederbörden så småningom att övergå i snö när temperaturen faller.

– Det blir inga mängder men det kan lägga sig på gräsmattor och vägbanor och eftersom temperaturen sjunker är det risk för ishalka, säger Nils Holmqvist.

Mest snö väntas på Höglandet. Snövädret kan dröja sig kvar en bit in på onsdagsmorgonen men drar sedan bort och efter det väntas fortsatt ostadigt väder som, enligt Nils Holmqvist, inte är helt lätt att förutspå.

– Det är lite ojämnt kan man säga, men jag har ju aldrig fel, säger han med ett skratt.

Tåg ställs in under onsdagsmorgon

Samtidigt meddelar trafikverket att man på grund av den blötsnö som väntas ställer in flera tågavgångar under onsdagsmorgonen.

Tågen ställs in på grund av avsyning av flera sträckor. Bussar kommer att ersätta de inställda tågavgångarna. Trafikverket räknar med att tågtrafiken ska fungera normalt efter klockan 10.00 på onsdagsförmiddagen.

Och frågan alla ställer sig, när kommer den riktiga vinter?

– Ja, jag vet inte riktigt. Den är inte i sikte just nu. Den snö som kommer i natt kommer att smälta bort, men sedan blir det lite kallare mot helgens slut och i nästa vecka. Så tendenser till vinter blir det, med åtminstone kalla nordvästliga vindar, säger Nils Holmqvist.

Dessa sträckor ställs in under onsdagsmorgonen

Nässjö-Eksjö

Nässjö-Vaggeryd

Jönköping-Vaggeryd

Nässjö-Vetlanda

Fler sträckor kan eventuellt stängas med kort varsel beroende på utvecklingen av väderläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.