Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar Roine Nilsson upp sin ovanliga veteranbil i originalskick som bara har gått 5000 mil trots att den är nästan 70 år gammal. Foto: Johannes Tolf/SVT

Roine ställer ut unik veteranbil på Custom motor show i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Det är en Kanada-tillverkad bil som är i originalskick. Trots att den är tillverkad 1956 har den endast gått 5000 mil sedan ny. Nu putsar ägaren Roine Nilsson på den i garaget i Anderstorp inför stundande Custom motor show i Jönköping.

Det är en Meteor Rideau Victoria 1956, en bil som bara tillverkats i ungefär 2000 exemplar och som enbart såldes i Kanada. Nu står det unika exemplaret i garaget i Anderstorp och under påskhelgen ställs den ut på den stora motormässan på Elmia i Jönköping.

– Jag har jagat just denna bilen sedan 1990 då jag såg den första gången på en liten lokal bilträff i Los Angeles, säger Roine Nilsson och tittar trånande på den blänkande veteranaren.

Bilmässa Jönköping

Mycket ovanlig bil

Hur många Meteor Rideau Victoria som finns kvar i körbart skick är okänt, men Roine gissar att det kanske bara handlar om ett 20-tal i världen.

– Det är en unik bil och som är i helt originalskick. Den går fantastiskt bra, bättre än någon annan bil från den här perioden som jag har ägt, säger han.

I klippet ovan visar Roine upp sin ögonsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmässa Jönköping

Mer i ämnet