Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rökskadad till sjukhus efter brand i Nässjö Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Rökskadad till sjukhus efter brand i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande på söndagen okänt vad som orsakade den omfattande lägenhetsbranden i Nässjö på lördagen då ett flertal personer evakueras från ett flerbostadshus.

Larmet kom vid 16-tiden på lördagen och som mest var ett 40-tal brandmän på plats under insatsen. Det är en lägenhet på tredje våningen som har brunnit och rök har även spridits till omkringliggande bostäder.

I klippet ser du räddningstjänstens arbete med branden.

– När vi kom slog lågor ut från fönster till lägenheten. Det var en fullt utvecklad brand och hela lägenheten är nu utbränd, säger Daniel Moberg, insatsledare på räddningstjänsten, på söndagsförmiddagen.

Fastigheten rymmer även kontor, affärer, gym och ett parkeringshus. De boende som evakuerats i samband med branden samlades på ett närliggande café.

Kvinna skadad

Två personer fick föras till Höglandssjukhuset. Enligt ett pressmeddelande från akutavdelningen är en kvinna måttligt skadad och initialt inlagd på intensivvårdsavdelningen.

– Vi har uppgifter om en kvinna i 50-årsåldern som vårdas på sjukhus med lindriga brännskador samt att hon har andats in rök, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Den andra personen som fördes till sjukhus bedömdes vara oskadd och han kunde återgå hem.

En utredning ska göras

Räddningstjänsten har under natten haft kvar personal på platsen och de har monterat upp ett automatiskt brandlarm i den brandhärjade lägenheten.

– Vi kommer att vara kvar under dagen, säger Daniel Moberg.

Räddningstjänsten och polisen kommer att göra en utredning för att ta reda på brandorsaken. Polisen har rubricerat ärendet som allmänfarlig vårdslöshet för att kunna vidta nödvändiga utredningsåtgärder.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du tre tips på utrustning som du bör ha hemma för att kunna släcka en brand. Foto: Niko Ago, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer