Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu finns bara två rotorblad kvar på vindkraftverket i Tranås. I klippet kan du se det fallna rotorbladet på nära håll. Foto: Kristin Renulf/SVT

Rotorblad till vindkraftverk i Tranås föll till marken

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten om ett rotorblad till ett vindkraftverk strax söder om Tranås som lossnat och fallit av.

Det är oklart om vindkraftverket var igång när bladet föll av. Räddningstjänsten ryckte ut till larmet, som kom in vid tjugo i åtta på kvällen, men kunde konstatera att fallet varken orsakat skador på någon person eller bebyggelse.

– De lokaliserade rotorbladet och det har landat precis bredvid verket, det är inga personskador, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Räddningstjänsten kommer kontakta ägaren till vindkraftverket som får åtgärda skadan. Vad som gjort att rotorbladet gått av är fortfarande okänt.

Rotorbladet som lossnade landade precis intill vindkraftverket. Varken bebyggelse eller personer skadades. Foto: Jan Franzén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.