I klippet ser du hur det ser ut på parkeringen dagen efter den stora samlingen. Foto: SVT/Johannes Tolf

Runt tusen personer samlade på bilträff trots coronarestriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen samlades runt tusen personer på en parkeringsplats på Solåsen i Jönköping för att ha en bilträff. Men polisen bedömde att det skulle leda till större konsekvenser om de skingrade folksamlingen.

Det är Jönköpings-posten som rapporterar om den stora skara personer som samlades trots coronarestriktioner.

– Det överstiger med råge hur många som får samlas nu med tanke på corona, men det är förmodligen så att vi binder ris åt egen rygg om vi försöker bryta upp. Skulle vi splittra mötet är risken att vi bara skulle sprida problemet. Vi får hoppas att de håller någon meters lucka mellan varandra, sa Torbjörn Lindqvist till JP, som var vakthavande befäl på polisen under lördagskvällen.

Corona Jönköping

På söndagsförmiddagen har ingen polisanmälan upprättats om folksamlingens storlek, däremot ett flertal trafikförseelser.

Öppnar för större folksamlingar

Tidigare i veckan öppnade Folkhälsomyndigheten för att man kan lätta på taket för folksamlingar till 500 personer för vissa arrangemang. Avståndet mellan personer ska då vara minst en meter. Men polisen säger nej till förslaget om lättnader.

I klippet ovan får du en rapport från parkeringsplatsen i Jönköping där omkring tusen personer samlades under gårdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet