Lars Isaksson har avlidit i en ålder av 77 år. På bilden syns han i rollen som ordförande för Landstingsförbundet. I bakgrunden, Ilmar Reepalu dåvarande ordförande i Svenska kommunförbundet. Foto: TT/Bertil Ericson

S-politikern Lars Isaksson har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare socialdemokratiska politikern Lars Isaksson har avlidit. Han satt bland annat som ordförande i landstingsstyrelsen i många år.

Lars Isaksson har avlidit efter en tids sjukdom, meddelar Socialdemokraterna i ett pressmeddelande. Lars Isaksson var bland annat landstingsstyrelsens ordförande mellan 1982-1991 samt 1994-2006. Isaksson var även ordförande i Landstingsförbundet mellan 1997-2006.

– Vi beklagar att Lars Isaksson inte längre finns bland oss, och våra tankar är med hans familj och hans närmaste. Lars Isaksson har betytt mycket för att utveckla både socialdemokratin och hälso- och sjukvården i Jönköpings län så väl som hela Sverige, säger Sebastian Hörlin, ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län i pressmeddelandet.

Född i Huskvarna

Lars Isaksson föddes i Huskvarna och var i unga år engagerad i SSU. Under en lång tid hade Lars Isaksson ledande poster internt i partiet både i arbetarekommunen och partidistriktet samt partiets verkställande utskott på nationell nivå.

I sin roll som ordförande för Landstingsförbundet var han med vid sammanläggningen av Kommun- och Landstingsförbund till nuvarande SKR. Under 2010-2015, var han även ordförande för stiftelsestyrelsen för Högskolan i Jönköping.

Så sent som i slutet av mars tilldelades Lars Isaksson partiets främsta utmärkelse, Tage Erlanders hedersmedalj, för sina förtjänster. Han blev 77 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.