Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur det ser ut med krisberedskap bland Jönköpingsbor. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Så krisberedda är Jönköpingsborna

Uppdaterad
Publicerad

Vilken beredskap har du hemma? Den frågan är i fokus på årets beredskapsvecka som är igång. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vill  uppmuntra personer att öva för att kunna klara dig en vecka vid kris och krig utan samhällets stöd.

Beredskapsveckan anordnas varje år av MSB och syftet är bland annat att människor ska stärka sin egenberedskap. För att fler ska öva på krisberedskap har MSB tagit fram övningar för sju dagar. Ena dagen kan du exempelvis leva utan internet och andra dagen att elementen har svalnat.

Kommuner informerar om krisberedskap

Flera kommuner i länet har under veckan extra fokus på beredskapsövning och har gått ut med information kring vilken hemberedskap du bör ha. Det kan exempelvis vara ficklampa, laddad powerbank, viktiga telefonnummer på papper eller mat för en vecka.

– Det är som inför ett prov, är man inte förberedd går det skit men om man är förberedd kan det gå bra, säger Ali Ahmar om hemberedskap.

I klippet hör du hur några Jönköpingsbor har förberett sig för kris eller krig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.