Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan får du veta mer om hur skogen kan skyddas när klimatet blir varmare. Foto: TT

Så påverkas skogen av klimatförändringarna

Uppdaterad
Publicerad

Klimatförändringarna leder till att skogen växer snabbare på grund av det varma vädret, men samtidigt ökar riskerna för skador. Det menar företrädare för branschorganisationen Skogsindustrin som just nu besöker Elmia wood.

– Vi kommer få se en ökad effekt av klimatförändringarna och det är viktigt att man börjar göra anpassningar i tid, säger Magnus Berg näringspolitisk chef på branschorganisationen Skogsindustrin.

Större risk för torka och stormar

Även under lördagen pågår världens ledande skogsmässa, Elmia wood, i Bratteborg söder om Jönköping. En mötesplats för alla med intresse för skogsfrågor.

Enligt Skogsindustrin, som noga följer utvecklingen av klimatförändringarna, behöver skogsägare idag förändra skötseln och fundera över hur den bäst ska stå emot exempelvis insektsangrepp och stormar. Där finns det en del saker att göra, enligt Magnus Berg.

Hör honom berätta mer i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.