Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skyttekungen Marcus Antonsson har lämnnat IFK Värnamo. Hör vad nye spelaren Gustav Engvall säger om att ersätta honom. Foto: SVT/Gustaf Söderström/SVT

Så ska IFK Värnamo klara sig i allsvenskan utan förra årets skyttekung

Uppdaterad
Publicerad

Med god hjälp av Marcus Antonssons 20 mål förra året kom IFK Värnamo på en fin tiondeplats som nykomlingar i allsvenskan. Men Antonsson har nu lämnat klubben. Värnamo har dock värvat nya spelare som är tänkta att ersätta honom.

IFK Värnamo har gjort en succéresa inom svensk fotboll. 2020 spelade man i landets tredjeserie division ett. Laget vann serien och som nykomlingar i superettan året efter vann man serien direkt – och gick upp i allsvenskan.

Tidigare i veckan gjorde IFK Värnamo klart med meriterade mittfältaren Simon Thern som återvänder till sin moderklubb efter tolv säsonger i andra klubbar.

Tappar skyttekungen

Debutsäsongen i allsvenskan 2022 gick bra. Laget slutade på tionde plats. En nyckelspelare var Marcus Antonsson som gjorde 20 mål och stod för över hälften av lagets mål. Nu har han gått till Al Adalah i Saudiarabien och IFK Värnamo får klara sig utan honom.

– Marcus var viktig men nu får nya spelare kliva fram, det är så fotbollen fungerar, säger Kim Hellberg, tränare IFK Värnamo.

I klippet: Möt Gustav Engvall, en av de nya spelarna som ska fylla tomrummet efter förra årets skyttekung.

IFK Värnamo spelar sin allsvenska premiär på söndag 2 april mot IFK Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.