Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du när ombyggnationen skulle kunna dra igång. Foto: katzenwaffe.se

Så ska nya hamnpiren i Jönköping se ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur hamnpiren i Jönköping kan komma att se ut när den byggs om. Men det lär dröja innan planerna kan bli till verklighet.

Jönköpings kommun har tillsammans med Sveriges Arkitekter anordnat en tävling kring hur den nya hamnpiren ska se ut. Totalt fick de in 38 intresseanmälningar och av dessa valdes tre ut, av de förslagen har nu en jury valt vinnarna.

– Detta är ett av våra viktigaste projekt för jag tror att många blir besvikna idag när de kliver av tåget, att man inte tagit vara på möjligheterna som finns här, säger Bengt Mattias Carlsson som är stadsarkitekt på Jönköpings kommun.

Restauranger kan utebli

I dagsläget finns flera flera restauranger på hamnpiren, men om det kommer finnas efter ombyggnationen är inte klart. I det nuvarande förslaget finns en stor hall på ritningarna, vad den ska innehålla är inte bestämt.

– Jag tror det mer kommer bli en pir för alla nu med bland annat större möjligheter till ett utökat båtliv och badmöjligheter, säger Bengt Mattias Carlsson.

I klippet ovan ser du hur nya hamnpiren kan komma att se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.