Victor Ekblad, Maria Krynski och Anton Winström har olika åsikter om det nya planerade badhuset i Jönköping. Se mer i klippet ovan. Foto: SVT/Linda Mathillas

Så tycker badgäster om det nya förslaget

Uppdaterad
Publicerad

Politikernas förslag att bygga ett undervisnings- och motionsbad i Jönköping istället för äventyrsbad med relax har väckt många reaktioner hos länsborna.

– De glömmer ju bort barnfamiljerna, säger Maria Krynski från Sunhultsbrunn utanför Aneby. En av de som besökte badet under tisdagen.

Kommunstyrelsen i Jönköping har under tisdagen beslutat hur det nya badhuset på Rosenlund ska byggas. Man gör en stor satsning på motion-, undervisning- och tävlingsbad och stryker äventyrsbad och relax. Efter SVT Nyheter Jönköpings reportage tidigare i veckan är reaktionerna i sociala medier många.

Någon skriver att förslaget underminerar vikten av att åka och bada med familj och kompisar. En annan att det är tråkigt att politikerna inte inser behovet av relaxavdelning och äventyrsbad.

”Vi måste prioritera”

Men det finns även de som är positiva och som menar att simsporten i Jönköping behöver den här satsningen.

– Jag tycker det är bra att de prioriterar oss simmare för vi är Sveriges största simklubb, säger Victor Ekblad.

Kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Ann-Mari Nilsson (C) är inte förvånad över kritiken och menar att det handlar om en prioritering.

– När det gäller badet har vi valt att prioritera det som har med simkunnighet att göra. Ett äventyrsbad kostar lika mycket som fyra förskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.