Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna Oliver Frid och Clara Löfdahl har olika upplevelser om trångboddheten på Vireda skola. Se vad de tycker i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så tycker eleverna om trångboddheten på Vireda skola: ”Trångt i gången”

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har Vireda skola i Aneby kommun varit för liten med tanke på antalet barn som finns i närområdet. Nu till hösten planeras skolan att byggas ut till elevernas och lärarnas stora glädje.

Eleverna och lärarna som går på Vireda skola har varit vana att hitta olika lösningar för att få skolgången att vara så bra som möjligt med tanke på att de är trångbodda. I endast tre klassrum finns digitala verktyg och ett av grupprummen har byggt om till ett klassrum.

– Vi har delat grupperna och vi har varit ute når det går och vi har även slagit ihop klasser. Vi har ju försökt att hitta lösningar så gott det går för barnens bästa, säger läraren Hanna Tegenfeldt.

I klippet berättar hon och flera elever hur det är att gå i skolan som är för liten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.