Så tycker länsborna om de nya restriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar de nya restriktionerna gälla till följd av den åter ökade smittspridningen, något som väckte blandade reaktioner hos länsborna.

– Jag tror inte att det kommer att påverka mig så mycket. Jag jobbar inom vården och har varit noga med att fortsätta följa restriktionerna även efter de togs bort förra gången, säger Catharina Fischer.

Men informationen om nya restriktioner verkar inte ha nått ut till alla.

Corona Jönköping

– Jag visste faktiskt inte att det var nya rekommendationer som gällde idag. Däremot har jag märkt att det varit mindre gäster under veckan och många som har avbokat framtida beställningar, säger caféägaren Markus Ekelund.

Svårt med avstånd i kollektivtrafik

Ifrah Kirih åker ofta buss mellan Jönköping och Nässjö, hon menar på att det är bra med restriktioner som minskar smittspridningen men att det inte är lätt att följa restriktionerna med att undvika trängsel i kollektivtrafiken.

– Det behövs fler bussar eller tåg om vi ska kunna hålla avstånd till varandra. I morse var flera bussar inställda och många fick därför ta samma buss, då blir det trångt, säger Ifrah Kirih.

Hör länsborna berätta mer om deras reaktioner på de nya restriktionerna i klippet ovan.

Fotnot: Ifrah Kirih är aktiv inom socialdemokraterna i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet