Under söndagsmorgonen röjdes parkeringen vid Asecs upp. Mängder med skräp låg över hela området. Foto: SVT

Så var påskhelgen – polisen summerar insatserna efter motormässan

Publicerad

Ett stort antal poliser har jobbat under påskhelgen med anledning av motormässan på Elmia. När de mest hektiska dagarna nu är slut summeras arbetet. Kommenderingschefen, Jonas Lindell är nöjd med tanke på hur många personer som samlats och hur hög berusningsgraden varit.

Under lördagskvällen greps en person misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman, sedan en person misshandlats på parkeringen vid Asecs. Det var när polisen skulle gripa mannen som han gjorde våldsamt motstånd.

Polisen har även tagit emot en anmälan om sexuellt ofredande under lördagskvällen. Det ska ha skett på parkeringen vid Asecs. Polisen har startat en förundersökning, men ingen person är ännu gripen.

Polisen avbröt flera streetrace

Strax efter midnatt fick polisen avbryta ett streetrace vid Axamo utanför Jönköping. En man i 40-årsåldern som identifierats som arrangör hämtades till förhör. Han är misstänkt för brott mot trafikförordningen samt brott mot ordningslagen.

Ytterligare ett antal försök till streetrace fick avstyras av polisen under natten till söndagen.

Stora polisresurser

Enligt polisen har det varit ett större antal fordon runt om i Jönköping jämfört med förra året.

– Med tanke på hur många personer som samlats och hur hög berusningsgraden har varit så ser jag polisens arbete som lyckat. Vi har inte haft många allvarligare brott och vid de tillfällen då så ändå skett har vi snabbt kunnat agera, både med gripanden och med utredningsåtgärder, säger Jonas Lindell i ett pressmeddelande.

Flera omhändertagna

Enligt polisens preliminära siffror från  långfredag till påskdagens morgon har totalt 19 personer fått sina körkort indragna.

34 personer har fått böta på grund av fortkörning och drygt 60 personer har blivit omhändertaga för att de varit för berusade. 

Totalt tio personer har gripits misstänkta för misshandel och narkortikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer