Högskolan i Jönköping inleder ett samarbete med SAAB. Foto: SVT

Saab inleder samarbete med Jönköping University

Publicerad

Saab och Jönköping University har tecknat ett avtal om ett strategiskt partnerskap – något man menar kommer att stärka svensk industri.

Avtalet kommer att ge de båda parterna en möjlighet att arbeta långsiktigt tillsammans för att utveckla utbildning och forskning något som i förlängningen ska stärka den svenska industrin, det skriver JU i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan länge ett gott samarbete med högskolan och ser fram emot att utveckla och fördjupa detta. En av våra största utmaningar inom Saab är att hitta rätt kompetens och att utveckla den kompetens vi har. Det strategiska partnerskapet med Jönköping University ser vi som en viktig del i att möta den utmaningen, säger Michael Lidbäck från Saab.

Femte företaget

– Vi kan ta oss an de utmaningar som svensk industri står inför och se till att de studenter vi utbildar är rätt rustade för ett modernt arbetsliv, säger Ingrid Wadskog, vd för Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Saab blir i och med det nya avtalet det femte företaget som tecknar strategiskt parterskapsavtal med Jönköping University. Tidigare i år ingick Scania Oskarshamn, Husqvarna, Kongsberg Automotive och Fagerhult motsvarande partnerskap med högskolan.

Samarbetet med Saab i Jönköping inkluderar det oberoende teknikkonsultbolaget Combitech som är en del av Saabkoncernen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.