Foto: Maja Suslin/TT

Sålde foder som inte fanns – åtalas för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

En 41-årig länsbo uppgav att han hade foder i form av hö och ensilage att sälja. Tolv personer lurades på detta sätt att betala sammanlagt över 40 000 kronor utan att få foder. Nu åtalas mannen för bedrägeri.

Det 41-årige mannen från höglandet utnyttjade den torra sommaren och den brist på foder som den skapade för många av landets djurägare. Mannen har uppgett att han hade hö eller ensilage att sälja. Sammanlagt tolv personer från olika delar av landet har under perioden den 19 juni-5 december 2018 lurats att betala 41 625 kronor för foder som sedan aldrig levererats.

41-åringen åtalas också för att ha sålt tre tredagarsbiljetter till en rockfestival. Biljettköparen från Växjö betalade sammanlagt 3 600 kronor, men några konsertbiljetter såg han aldrig röken av.

41-åringen har erkänt de brott som han åtalas för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.