Samantha Akdogan får ta emot priset Årets ungdomsledare i Jönköping. Foto: Samantha Akdogan

Samantha prisas för sitt engagemang för unga tjejer

Uppdaterad
Publicerad

Hon engagerar sig för unga tjejer genom dansverksamheten Unga Örnar och Underground på Råslätt. Samantha Akdogan, 23 år, är en av dem som får ta emot Jönköpings kommuns pris Årets ungdomsledare under nationaldagsfirandet i Rådhusparken.

Det var inte något Samantha Akdogan, som är 23 år och bor i Jönköping, hade väntat sig. Men i morgon är hon en av dem som får ta emot priset Årets ungdomsledare, under nationaldagsfirandet i Rådhusparken i Jönköping.

– Det känns bra. Det är roligt, säger Samantha.

Dans för unga tjejer

Hon nominerades av Underground på Råslätt och dansverksamheten Unga Örnar där hon är engagerad och ordnar aktiviteter för unga tjejer. Det handlar bland annat om tjejkvällar på fritidsgården eller dansgrupper för tjejer. Samantha tror att det är viktigt att ungdomar får något att brinna för.

– Det är viktigt att det finns något för ungdomarna att göra. Sen är det kul att se hur de växer och får en gemenskap, säger hon.

Genom sitt arbete har Samantha blivit en förebild för många unga tjejer.

– Det är en stor del i att vara en ledare, att bli en förebild.

Hoppas fler engagerar sig

I framtiden hoppas Samantha kunna utveckla verksamheterna och få ännu fler ungdomar att delta. Och trots att hon har sökt in till en juristutbildning till hösten kommer hon inte sluta engagera sig i ungdomarna i Jönköping.

– Jag kommer fortsätta, men det blir inte lika mycket eftersom jag inte kommer bo i Jönköping. Men jag kommer definitivt fortsätta, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.