Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar kommunstyrelsens ordförande Therese Petersson (KD) vilken åtgärd de kommit igång med för att minska energiförbrukningen. Foto: Irma Hellman/SVT

Sävsjös mål: Minska energiförbrukningen med 30 procent till år 2030

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommun har beslutat att minska energiförbrukningen med 30 procent till 2030. Däremot saknas det flera konkreta handlingsplaner.

– Vi ställer oss bakom det här målet och det ser vi som väldigt angeläget, säger Therese Petersson (KD) som är kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet att minska energiförbrukningen är en del i kommunens vision om det så kallade gröna Sävsjö. Det handlar bland annat om gatubelysning och inköp av livsmedel till kommunens olika verksamheter.

– Det är ett hållbarhetstänk som vi strävar efter.

I klippet ovan berättar hon vilken åtgärd de kommit igång med för att minska energiförbrukningen.

Väntar på remissvar

Nu är det upp till alla olika förvaltningar inom Sävsjö kommun att komma med remissvar på hur de kan minska energiförbrukningen inom deras område. Sedan ska förslagen upp på kommunstyrelsens bord.

– Vi får besluta om det är rimligt att genomföra, säger Therese Petersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.