Flera älgar korsade på torsdagseftermiddagen den trafikerade riksväg 31/40 vid Ekhagen i Jönköping. En av älgarna blev dock påkörd av en bilist. Foto: Läsarbild

Se älgfamiljen korsa den trafikerade vägen – sedan smäller det

Uppdaterad
Publicerad

En älgfamilj med ett fyra individer korsade under torsdagseftermiddagen riksväg 31/40 i höjd med Ekhagen mellan Järabacken och Ekhagsrondellen i Jönköping. För en av kalvarna slutade det illa.

Flera bilister fick göra kraftiga inbromsningar då älgfamiljen korsade riksväg 31/40 vid Ekhagen.  Första gången de gick över gick det bra, men en kort stund efter den läsarfilm som syns i klippet ovan har de troligen vänt tillbaka och då inträffade en olycka.

– Tyvärr gick det dåligt för en av älgkalvarna, säger Mikael Simmerborn inre befäl på Räddningstjänsten i Jönköping. Den blev påkörd av en bilist och dog på platsen. Som tur är skadades ingen i personbilen och olyckan orsakade inga större trafikhinder. Ett bekymmer är dock att älgkon nu befinner sig i området och är orolig och letar efter sin kalv.

Bilisten kunde själv köra från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.