Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Seger i första kvartsfinalen för HV71

Nu har damhockeyns SM-slutspel inletts och HV71 mötte under onsdagskvällen Leksand i den första kvartsfinalmatchen. Och det blev en jämn match.

HV71 gästade Dalarna och det var hemmalaget som började starkast. Efter elva minuter gjorde Leksands Madeleine Hall 1-0 i numerärt överläge. Men bara fyra minuter senare kvitterade HV71 genom Rosa Lindstedt, också i powerplay.

I andra perioden tog HV71 ledningen efter mål av Alexis Joyce. Maja Jakobsson utökade den sedan i tredje perioden och trots en sen reducering från Leksand kunde HV71 ta hem segern.

Matchen slutade 2-3 till HV71.

Jönköpingslaget spelar nästa match i slutspelet hemma på Kinnarps arena på lördag. Kvartsfinalen i SDHL avgörs i bäst av fem.