• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Shelfless i Habo varslar 25 lagermedarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Shelfless i Habo kommun varslar cirka 25 lagermedarbetare om uppsägning.

– Vi är mitt i processen att prata med våra medarbetare som berörs av det här, säger grundaren Jonas Ahlgren. 

Shelfless är en del av leveransföretaget Bring och hjälper bland annat nätbutiker med bland annat lagerhållning och utleverans.

– Vi hjälper e-handlarna med hela flödet från beställning till leverans, berättar Matilda Adelborg, presschef på Shelfless.

Tufft ekonomiskt läge

Vd:n berättar att läget är ekonomiskt svårt och att bolaget därför kommer att säga upp personal, vilket Jönköpings-posten var först med att rapportera.

– Om vi tittar på vår marknad så har e-handeln minskat. Just Habo hanterar en viss typ av produktion som är manuell och specifik. Vi har effektiviseringar som gör att vi inte har ett behov av ett visst antal medarbetare som vi har i dag, säger Jonas Ahlgren.

Han säger att varslet inte kommer att träda i kraft förrän högsäsongen har passerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.