”Radera bilderna snälla” skrev en av flickorna till mannen som nu döms till flera års fängelse. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Sju års fängelse för våldtäkter mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms av Eksjö tingsrätt för att sexuellt ha utnyttjat totalt tio flickor, majoriteten av dem under femton år. Brotten gäller bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mannen som bor i Nässjö har begått brotten mellan åren 2018 och 2021. De drabbade flickorna är bosatta på olika håll i landet och var under 15 år, den yngsta var elva år.

Eksjö tingsrätt dömer mannen till fängelse i sju år och utvisning. Han ska också betala skadestånd till flickorna. Totalt ska han betala omkring en miljon kronor i skadestånd.

Mannen uppmanade flera av tjejerna att utföra sexuella handlingar på sig själva och skicka filmerna till honom. Filmerna och bilderna har han sedan hotat att sprida. Mannen har lurat flera av tjejerna att han är en kille i samma ålder som dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.