Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du fastighetsmäklaren Henric Lagerquist berätta vilka råd han ger till folk som ska sälja sin bostad i dagsläget. Foto: SVT

Sjunkande bostadspriser i Jönköping – oro för marknaden

Uppdaterad
Publicerad

I Jönköpings län har bostadsrättspriserna sjunkit med 9 procent de senaste tre månaderna, medan villapriserna visar en nedgång med 5 procent.

 – De som ska sälja är nog lite irriterade på sig själva för att man inte kom till skott tidigare, säger Henric Lagerquist som jobbar som fastighetsmäklare i Jönköping.

Sett över tre månader sjunker priserna på bostadsrätter i 17 av 21 län, medan villapriserna sjunker i samtliga län.

Under oktober har däremot prisnedgången i riket som helhet stannat av på bostadsrätter, medan villapriserna backat med 2 procent. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Behöver man sälja så är det bättre att sätta fart och testa marknaden, säger fastighetsmäklaren Henric Lagerquist.

Hör honom berätta mer om bostadsmarknaden och vilka råd han ger till folk som ska sälja sin bostad just nu.

Om statistiken

Statistiken hämtas från Svensk Mäklarstatistik och baseras på försäljningen av 27 084 bostadsrätter och 13 532 villor under augusti 2022–oktober 2022.

Tremånaderssiffran är en jämförelse med maj 2022–juli 2022, årssiffran är en jämförelse mellan augusti 2021–oktober 2021.

Enmånadssiffran är en jämförelse mellan juli 2022–september 2022 och aktuell period.

Källa: Svensk Mäklarstatistik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.