Foto: Bild: Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB

Skatepark börjar byggas i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

Nu är finansiering av skateparken i Nässjö klar.

– Projektgruppen drar igång i nästa vecka, så jag hoppas att vi kan börja bygga i år, säger Pär Jansson, enhetschef vid fritidsförvaltningen.

Politikerna i Nässjö kommun har tidigare klubbat en plan för hur området vid sim- och sporthallen ska utvecklas. Tanken är att det ska bli ett område för spontanidrott.

– Vi har sneglat på området Oasen i Helsingborg, säger Pär Jansson.

Första etappen

Första etappen blir att bygga en skatepark. Finansieringen har varit en fråga att lösa, men nu har Nässjö basket, som också ingår i projektet, fått pengar från Allmänna arvsfonden till projektet.

– Sedan kommer vi från kommunens sida också gå in med pengar, säger Pär Jansson.

Enligt honom kommer skateparken kosta runt sex miljoner kronor att bygga.

– Det här är en del i arbetet med att skapa ytor för spontanidrott. Man ska inte behöva boka tid för att röra på sig. Det blir ju också en friskvårdssatsning, säger Pär Jansson.

Plats för spontanidrott

På längre sikt finns planer på att utveckla området ytterligare. Vilket kan betyda att det bland annat byggs en dansbana och plan för padeltennis.

– Redan i dag finns ju fotbollsplaner och en boulebana i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.