Skelett funnet i skogen i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen larmade en privatperson polisen efter att denne funnit ett mänskligt skelett i skogen kring Nässjö. Enligt polisen har ingen brottsutredning inletts ännu.

Enligt polisens presstalesperson, Monica Bergström så var klockan strax efter åtta på lördagskvällen när telefonen ringde hos polisen. En privatperson hade funnit kvarlevorna av en människa i ett skogsområde i Nässjö, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det handlar om benrester, säger Monica Bergström.

Polis har varit på platsen med tekniker och nu kommer personal från Rättsmedicinalverket i Linköping att undersöka kvarlevorna.

Oklarheter

Inget tyder på att något brott ligger bakom dödsfallet.

– Det är polisen som hanterar ärendet eftersom det finns oklarheter kring hur personen har dött men det finns ännu ingen misstanke om att något brott begåtts. Därför har ingen brottsutredning inletts, säger Monica Bergström.

Frågetecken

Nu hoppas man från polisens sida att man ska kunna räta ut de frågetecken som finns kring dödsfallet.

– Det är omöjligt att säga hur länge kvarlevorna legat på platsen men nu gäller det att bland annat fastställa identiteten så att vi kan underrätta anhöriga. Hur lång tid det kommer att ta kan vi inte svara på just nu, säger Monica Bergström.

Polisen kommer nu att gå igenom de anmälningar som gjorts om försvunna personer i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.