Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ont om plats och slitet. Jönköpings simsällskap oroas över vad skicket på simhallen kan komma att innebära för verksamheten om inte arbetet med den nya simhallen går framåt. I klippet förklarar klubbchefen varför. Foto: Anton Johansson/SVT

Skicket på simhallen oroar simsällskapet – ”Längre driftstopp hade varit katastrof”

Publicerad

Fukt i väggar, fukt i tak, fukt överallt. Rosenlundsbadet i Jönköping har sina glansdagar bakom sig och arbetet med den nya simhallen står still. De regelbundna reparationerna och underhållet börjar få Jönköpings simsällskap att oroa sig för hur länge badhuset kommer hålla ihop.

3000 barn- och unga lär sig simma eller tränar med Jönköpings simsällskap varje vecka. Klubbchef Christin Berglund menar att ett längre driftstopp skulle få stora konsekvenser.

– Det blir samma som under pandemin, simträningen begränsas och simkunnigheten blir sämre i Jönköpings kommun, säger hon.

Det nya badhuset har ännu inte hamnat på ritbordet och sedan ungefär ett år tillbaka står arbetet stilla. Anledningen bakom det är att en av arkitektfirmorna som konkurrerar om uppdraget att få rita simhallen har överklagat beslutet om vem som ska rita den.

I klippet berättar klubbchefen om oron för skicket på simhallen – och simmare om hur de ser på det försenade bygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.