Både Andreas Holm som är rektor och Lina Lindström som är svenskalärare på Per Brahegymnasiet menar att det har gått bra med att ställa om till distansundervisning. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Skolan jobbar för att säkerställa rättvisa slutbetyg

Uppdaterad
Publicerad

På Per Brahegymnasiet i Jönköping arbetar lärare och rektorer med att säkerställa att man har tillräckligt med bedömningsunderlag för treornas slutbetyg.

Lina Lindström är svenskalärare på Per Brahegymnasiet och hon menar att både lärare och elever har ställt om bra till distansundervisning.

– Det man framförallt mister är att kunna hjälpa eleverna på de sätt man normalt gör i ett klassrum, säger hon.

Hon berättar att de flesta lärarna på skolan uppfattar att det inte ska vara några problem med att kunna få tillräckligt med bedömningsunderlag för att sätta rättvisa slutbetyg.

– Som svenskalärare kommer jag ha tillräckligt med underlag, svårare kan det nog vara för till exempel mattelärarna, men alla är otroligt lösningsorienterade just nu och jobbar otroligt hårt. Vi kommer att lösa det, säger Lina Lindström.

Prioriterar avgångseleverna

Just nu arbetar skolan med att säkerställa att avgångselevernas student kommer att genomföras.

– Jag vill vara noga med att säga att det är tredjeklassarna vi prioriterar högst just nu, säger rektor Andreas Holm.

Går det att säkerställa att eleverna får rättvisa slutbetyg?

– Distansundervisning är inget nytt i Sverige så det kommer gå. Hela kursen har inte varit på distans så en stor del av underlaget har funnits sedan tidigare, säger han.

Andreas Holm vill inte spekulera allt för mycket om studenten men menar att man är förberedd på att distansundervisningen kommer att förlängas även efter påsk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet