I klippet hör du om sjukfrånvaron på Ljungarumsskolan i Jönköping. Foto: TT

Skolanställd stängs av – ska ha betett sig olämpligt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En skolanställd i Vetlanda kommun stängs av med omedelbar verkan efter att skolan har fått uppgifter om att personen betett sig olämpligt mot minderåriga. Kommunen har nu inlett en utredning.

Det var igår onsdag som skolan fick kännedom om det som beskrivs som olämpligt beteende. Läraren stängdes då av med omedelbar verkan.

– Det är tydligt att det här har skett utanför skolan, men det var tillräckligt med uppgifter i den här informationen som gör att det är olämpligt att den här personen är kvar, säger skolans rektor till SVT Nyheter Jönköping.

Vårdnadshavare och personal på skolan har blivit informerade om händelsen. Rektorn vill inte kommentera några detaljer kring vad som ska ha skett, men kommunen har inlett en utredning kring händelsen.

Låg- och mellanstadieskola

Personen arbetar på en låg- och mellanstadieskola och enligt rektorn ska flera barn utifrån uppgifterna vid ett antal tillfällen ha blivit utsatta för det olämpliga beteendet. Men händelserna ska alltså inte ha inträffat på skolan.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Skolan ska vara en plats där barn känner sig trygga.

Hur tillförlitliga är de här uppgifterna som ni har fått om de här händelserna?

– Det kan jag inte bedömma.

Men det är tillräckligt för att stänga av den här personen?

– Ja, självklart.

Rektorn säger att han inte har pratat med den anställde ännu, och att händelsen nu utreds av personalavdelningen i kommunen.

Kommer ni även att polisanmäla händelsen?

– Det kan kanske bli aktuellt under utredningens gång, men det vet jag inte nu. Vi har inte så mycket information ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.