Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du polisen berättar om skottlossningen i Gislaved som tros ha inträffat vid den här gatan. Foto: Hanna Källebring/SVT

Skottlossning i Gislaved – en skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern skottskadades i Gislaved under måndagskvällen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen fick larm om förmodade skott vid klockan 21.38. På plats fick man dock leta ett tag innan spår, i form av tomhylsor, hittades.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen fick även under kvällen information från sjukvården om att en misstänkt skottskadad man hade sökt vård och man kopplar honom till händelsen i Gislaved.

– Vi har fått information om att det inte ska vara livshotande skador, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Dömd för flera brott

Den skadade – som är känd av polisen sedan tidigare – ska ha förts till sjukhus av en privatperson.

– Utan att specificera brottstyper eller brott så är han känd av polisen sedan tidigare med anledning av brott, säger Jonatan Wetterlind som är gruppchef på polisen.

– Den skjutne mannen är en person som bor på annan ort i landet och han har en koppling till Gislaved, men den ligger flera år tillbaka i tiden. Han är inte knuten till något kriminellt nätverk eller liknande och vi ser i nuläget inte händelsen som en del i någon händelsekedja utan som ett enskilt våldsbrott.

Har i stora drag en bild av vad som hänt

Flera skott ska ha avlossats och skjutningen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen misstänkt person har kunnat gripas av polisen.

Hur bra bild har ni av vad som har hänt?

– Som alltid försöker vi pussla ihop en bra bild av olika trådar, så även i det här fallet. Jag kan inte gå in på detaljer i nuläget vilken information vi har men vi har en bild i stora drag av vad som har hänt på platsen, säger Jonatan Wetterlind.

Han säger att polisen kommer att arbeta trygghetsskapande i området för att fånga upp medborgarnas eventuella oro efter det inträffade.

– Vi ser dock ingen anledning till fortsatt oro för de boende och den här enskilda händelsen påverkar inte vår lägesbild av området negativt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.