Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort polisuppbåd var i Gislaved under torsdagskvällen efter larm om skjutning – det visade sig att en man råkat skjuta sig själv. Foto: Mattias Landström/Nyhetsweb

Skjutning i Gislaved var vådaskott – man i 25-årsåldern gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man påträffades skjuten i centrala Gislaved och fördes till sjukhus med ambulans. Senare under kvällen visade det sig handla om ett vådaskott där han då råkat skadat sig själv. Han greps misstänkt för grovt vapenbrott.

Klockan var strax efter 20.30 när polisen fick larm om att en skadad man hade påträffats.

– Det var inledningsvis ganska oklara uppgifter. Från början sades det att han hade påträffats på en toalett, med senare framkom det att han hade hittats utomhus, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Lindriga skador

Enligt sjukvården ska mannen, som är i 25-årsåldern, ha lindriga skador.

– Han var vaken och talbar vid påträffande, säger Björn Öberg.

Område avspärrat

Händelsen rubricerades inledningsvis om försök till mord och grovt vapenbrott. Men senare under kvällen konstaterade polis att händelsen var ett vådaskott. Mannen har alltså av okänd anledning hanterat ett vapen när ett skott gick av. Polisen uppger att sjukvårdens undersökning av mannen stärker den tesen.

Mannen greps därför misstänkt för grovt vapenbrott. En kvinna, som även hon ska ha hanterat vapnet, greps också misstänkt för samma brott. Kvinnan är i 20-årsåldern.

Senare under natten anhölls de båda efter beslut från åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.