Skottlossning mot bil i Anderstorp i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

En bil besköts med flera skott under natten till måndagen i Anderstorp i Jönköpings län. Polispatruller letade under natten efter skytten samt efter bilen som försvann direkt efter skottlossningen. I nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi fick flera larm vid 01.10 att någon eller några skjuter mot ett fordon som sedan lämnar platsen. Vi har jobbat febrilt med ärendet men varken hittat en skottskadad person eller ett fordon, säger Jonas Schånberg, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Polis har säkrat spår vid platsen som bekräftar att det förekommit en skottlossning och det finns flera vittnen till händelsen.

– Det är flera som har sett när bilen besköts och man såg också några personer som lämnade till fots men vi vet inte hur många av dem som var beväpnade, säger Jonas Schånberg.

Ingen misstänkt gripen

Polisen hade vid lunchtid fortfarande ingen misstänkt för skottlossningen.

– Nej, inte vad jag har fått till mig i alla fall, säger Marcus Anefur, presstalesperson vid polisen.

Har ni någon uppfattning om vilka som skjutit och vilka som blivit beskjutna?

– Det är inga uppgifter jag kan kommentera eftersom de är viktiga för förundersökningen.

Polisen har heller inte påträffat den bil som besköts. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och försök till mord har inletts.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi jobbar vidare med de uppgifter vi har. Vi har flera vittnen och det finns även en film, säger Marcus Anefur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.