Isen brast både för hunden och hundens ägare. Foto: Hasse Holmberg / TT

Skulle rädda hunden – gick själv genom isen

Uppdaterad
Publicerad

Ett drama på tunn is utspelade sig i Målkvistadammen inne i Aneby tätort på söndagsförmiddagen. En hund gick igenom isen och även dess ägare när denne skulle rädda sitt husdjur.

Hunden befann sig på ett strömt ställe i dammen när isen plötsligt brast. Ägaren gav sig ut efter för att rädda djuret, men gick då själv genom isen.

I sällskapet fanns ytterligare en person som i sin tur gav sig ut för att rädda hundägaren men inte heller då höll isen.

Kunde själva ta sig upp

Lyckligtvis var djupet i dammen inte större än att personerna bottnade och kunde därför själva ta sig upp ur vattnet. Även hunden räddades.

Räddningstjänst som kallats till platsen hjälpte det nedkylda, våta sällskapet att komma till sin intilliggande bostad för uppvärmning. Ingen ska, enligt räddningstjänsten, ha kommit till skada vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.