Foto: arkivbild TT

Förslaget: Inför parkeringsvakter i Gislaveds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det slarvas med parkeringen av bilar i Gislaved och det vill tekniska nämnden nu ändra på. De föreslår att kommunen inför parkeringsövervakning.

I dagsläget finns ingen kommunal parkeringsövervakning i kommunen. Det innebär att det bara är Polismyndigheten som får utfärda böter för felparkerade bilar. Tekniska nämnden beslutade på tisdagen att de vill öka tryggheten för fotgängarna och skapa bättre trivsel i trafiken.

– Det är fler bilar än jag trodde som parkerar fel och trafikfarligt, säger Håkan Josefsson (C) , ordförande i tekniska nämnden.

Kommunens egen utredning visar att felparkerandet inte beror på för få platser, utan för att bilisterna får parkera några hundra meter bort. Det gör att många istället väljer att parkera på en cykelbana eller andra platser där det inte är tillåtet.

Skydda fotgängare

– Det känns bra om vi kan bidra till att skapa en mer säker trafikmiljö i våra tätorter och förbättra för våra oskyddade trafikanter. Det är i första hand trafikfarliga felparkeringar som vi vill få bort, säger Håkan Josefsson (C).

Beslut om parkeringsövervakning behöver fattas av kommunfullmäktige.

Även i Jönköpings kommun slarvas det med parkeringen och det har under året varit en kraftig ökning av antalet parkeringsböter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du följa med parkeringsvakten Patrik på ett arbetspass i centrala Jönköping. Foto: Johannes Tolf/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer