Sophia Fröberg Liljenberg, ordförande i studentkåren på högskolan i Jönköping berättar om hur insparken kommer att gå till kommande veckorna. Foto: SVT/Simon Fredling Jack

Snart samlas hundratals studenter – inspark i Jönköping

Publicerad

Årets inspark blir större än förra året, men inte lika stor som innan pandemin. Studenter kommer att samlas i grupper som kan komma att bli upp till 150 personer per grupp.

Med start 23 augusti kommer invånare i Jönköpings kommun kunna se studenter genomföra aktiviteter under insparksveckan.

Studentkåren vid Högskolan i Jönköping har för avsikt att dela upp studenterna i mindre grupper än normalfallet nu under pandemin. Samtidigt räknar de med att enskilda fall av smitta kan komma att uppstå.

Klasserna hålls ihop

– Vi tror att det är fördelaktigt att en klass stannar tillsammans för om vi splittrar grupperna kommer de dras till varandra och det ökar ju risken för smittspridning, säger Sophia Fröberg Liljenberg, ordförande i studentkåren.

Studentkåren har tillsammans med smittskydd och Jönköpings kommun fått samtycke till att genomföra aktiviteter för de nya studenterna, berättar Studentkårens ordförande.

I klippet ovan svarar studentkårens ordförande på varför de ska hålla i en inspark trots att pandemin inte är över ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.