Konstnärsgruppen Wochenklauser förbereder veckans arbete. Foto: Jonas NilssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Socialt konstprojekt i länet

Uppdaterad
Publicerad

Fyra olika konstnärsgrupper har bjudits in till varsin kommun i Jönköpings län för att under en vecka skapa konstverk som utgår från den plats de kommer till.

Gislaved är en av kommunerna som deltar i projektet och här ska den österrikiska konstnärsgruppen Wochenklausur med integrationsfrågor.

Gruppen vill jobba tillsammans olika typer av invånare, bland andra somalier på orten, finska föreningen och ensamkommande barn. Det är själva arbetsprocessen som är konstverket och om det resulterar i ett konkret konstverk eller något annat är underordnat.

– Konsten är själva processen då de träffar människor och jobbar på plats, säger Jonas Nilsson, konstintendent i Gislaveds kommun.

Konstprojektet kallas för Side-show och tanken är att den process som sätts igång ska fortleva bland invånarna även efter att konstnärsgruppen har lämnat orten.

Eksjö

Gislaved

Nässjö

Vetlanda

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer