Södra varslar 28 personer om uppsägning på sågverket i Klevshult utanför Skillingaryd. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Södra varslar 61 anställda – sågen i Klevshult stängs ner

Uppdaterad
Publicerad

Skogskoncernen Södra Wood meddelar på onsdagen att totalt 61 personer varslas om uppsägning när flera enheter läggs ner. I Klevshult i Vaggeryds kommun förlorar 28 personer jobbet när sågen stängs till sommaren.

– Det är alltid tungt när en förändring påverkar medarbetare och vi kommer under processen att erbjuda bästa möjliga stöd till de som berörs, säger Södra Woods affärsområdeschef Marcus Åsgärde, i ett pressmeddelande.

Verksamheterna i Åtvidaberg och Ramkvilla, utanför Vetlanda, stängs ner. I Klevshult blir det en förädlingsenhet som vidareutvecklas mot hyvling och sågverksdelen stängs ner.

– I Klevshult är det 28 tjänster som berörs och i Ramkvilla sju, säger Monir Loudiyi på Södras presstjänst.

Minskad efterfråga

Fler delar i Småland berörs. Delar av Södras enhet i Torsås stängs ner och återstoden läggs ut till försäljning.

– Det som kommer att bli kvar är pannan som Torsås kommun äger och som Södra driftar, säger Monir Loudiyi.

De senaste åren har företaget upplevt stora omvärldsförändringar som påverkat marknaden för träråvara samtidigt som efterfrågan på sågade trävaror har mattats av. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.