– Vi blev väldigt förtjusta och ville ha lägenheten, säger Sofie Persson. Foto: SVT/TT

Sofie köpte lägenhet i Jönköping under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett stort tryck på bostadsmarknaden i Jönköping, trots corona-utbrottet. Sofie Persson och hennes sambo ville ha privat visning men mäklaren vägrade.

Sofie Persson och hennes sambo Jens Nylund flyttade till Ljungarum i Jönköping för en månad sedan. Några flyttlådor står kvar i något hörn, men annars har de redan kommit bra i ordning i bostadsrättslägenheten, som har 3,5 rum.

Paret bestämde sig tidigt i vintras för att de ville flytta från sin hyresrätt och göra en investering i något eget. Sedan kom virusutbrottet men de fortsatte ändå att gå på visningar.

Corona Jönköping

– Vi började leta innan coronan kom till Sverige och det har varit ungefär samma tryck hela tiden. Mycket folk på alla visningar, säger Sofie Persson, som är grafisk designer.

Ingen privat visning

En del mäklare erbjöd privata visningar, men på parets sista visning i maj blev det inte så.

– Vi bad om en privat visning, men fick inte det. Det var väldigt mycket folk på visningen och man kände press när folk stod ute på kö, säger hon.

Trots att paret hade velat ha mer tid och plats för att kontrollera allt, bestämde de sig ändå för att köpa bostaden.

– Vi blev väldigt förtjusta och ville ha lägenheten. Dessutom hade vi förlorat en annan budgivning tidigare. Den här lägenheten kändes unik med allt som ingår, som gym och möjligheten att ha en odlingslott, säger Sofie Persson.

Dolt bud

När budgivningen var i gång lade Sofie och Jens ett dolt och högre bud som säljarna accepterade.

– Det gick väldigt fort efter visningen på söndagen. På måndagen, vid lunch, lade vi det dolda budet och vid 15-tiden skrev vi på papperen, säger Sofie Persson.

I klippet ser du Sofie berätta om hur de kom över lägenheten trots hård konkurrens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet