SOS-alarm och räddningstjänsten i Jönköping delar lokaler. Ombyggnationen kommer kosta drygt 100 miljoner kronor. Foto: SVT

SOS-alarm byggs ut för över 100 miljoner kronor

Publicerad

Prislappen för ombyggnationen av SOS-alarm och räddningstjänstens lokaler i Jönköping blir allt dyrare. Anbudet som kommunen nu har fått ligger på över 100 miljoner kronor, vilket nästan är det dubbla mot vad som först var planerat.

Kostnaden för ombyggnationen bedömdes först landa på drygt 53 miljoner kronor. Sedan höjdes priset till 72 miljoner kronor. Och efter att kommunen fått in anbud har kostnaden stigit till 104 miljoner kronor, det var Jönköpings Posten först med att berätta.

”Viktigt projekt”

Kommunfullmäktige har beslutat att skjuta till mer pengar eftersom det anses vara viktigt att bevara placeringen av SOS-alarm, med ändamålsriktiga lokaler i Jönköping.

– Att det här projektet har blivit dyrare än beräknat är beklagligt. I det här fallet får vi lära av våra misstag. Samtidigt är det här ett oerhört angeläget projekt och därav att vi beslutat att tillföra mer medel, säger Ann-Marie Nilsson (C) kommunstyrelsens ordförande till Jönköpings Posten.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap väntas bidra med fyra miljoner kronor till bygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.