Spriten försvinner från High Chaparral

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tjugo åren har det funnits gott om starköl och sprit på de olika barerna på High Chaparral utanför Värnamo, men nu blir det förändringar.

Från och med 2014 försvinner alla alkoholhaltiga drycker över 3,5 procent från westernparken. Folköl blir det starkaste som kommer att serveras.

– Jag räknar med att vi kommer att förlora en del pengar på kort sikt, eftersom alkoholförsäljningen försvinner, men på lång sikt tror jag att fler barnfamiljer vågar komma hit, då de inte ska behöva möta överförfriskade och bråkiga besökare här, säger Big Bengts barnbarn Emil Erlandsson som ansvarar för nöjesparken.

Emils farfar Big Bengt Erlandsson var emot alkohol, så under hans storhetstid på 1970- och 1980-talen så serverades det endast lättöl till besökarna. Men när det öppnades nattklubbar på området under 1990-talet så innebar det även alkohol och festande på High Chaparral. Det här vill Emil Erlandsson nu ändra på.

– Det ska vara ett  nöje för barnfamiljerna att komma hit. Ingen ska behöva möta berusade människor som stör omgivningen. Jag vill att föräldrarna ska känna sig trygga när de kommer hit med sina barn, säger Emil Erlandsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.