Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En nöjd Daniel Ståhl vann ohotat över tvåan Simon Pettersson med över sex meter i Bottnaryd under lördagseftermiddagen. Foto: Hanna Källebring/SVT

Publikglädje när OS-mästaren kastade hem segern i ett soligt Bottnaryd

Uppdaterad
Publicerad

Under midsommarhelgen avgörs traditionsenligt Bottnarydskastet i Bottnaryd utanför Jönköping. På plats under lördagen var OS-mästaren Daniel Ståhl och OS-silvermedaljören Simon Pettersson för att göra upp i diskustävlingen framför en påhejande publik.

Hundratals åskådare hade samlats i ett kokande och soligt Bottnaryd under lördagseftermiddagen för att följa herrarnas diskustävling.

– Det är fantastiskt att tävla här, alla funktionärer som kämpar för att den här tävlingen ska kunna genomföras och en underbar publik, säger Daniel Ståhl till SVT Nyheter.

Daniel Ståhls personbästa och det nuvarande svenska rekordet i diskus på 71,86 sattes just i Bottnarydskastet 2019. Ett rekord han var drygt 2,5 meter ifrån när han vann tävlingen på 69,22.

”Känns idylliskt”

Tävlingen inleddes betydligt knackigare för OS-tvåan Simon Pettersson med flertalet ogiltiga kast innan han fastställde sitt slutresultat för dagen på 62,93 och slutade därmed två i tävlingen. Även han hyllade inramningen i Bottnaryd.

– Den här tävlingen är en höjdpunkt på säsongen. Jag är själv från ett litet ställe och att få komma hit och tävla på en liten arena så här känns idylliskt. Det är ett vinnande koncept att hålla den här tävlingen vid liv, säger Simon Pettersson.

I klippet ovan hör du Daniel Ståhl och Simon Pettersson efter dagens soliga tävling i Bottnaryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.