Tjuven stal en liten eldriven postbil på Rosenlund i Jönköping. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stal postbil i Jönköping – greps av privatpersoner

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern misstänks för att under fredagsförmiddagen ha stulit en liten eldriven postbil i centrala Jönköping. Men han kunde spåras med GPS-utrustningen i fordonet och gripas av några privatpersoner.

Händelsen inträffade vid 09:15 på Rosenlund i Jönköping och vittnen såg när mannen hoppade in och körde iväg i Postnord-bilen.

– Det är ett anmärkningsvärt tillgrepp! Men Postnord kunde positionera den stulna bilen inte långt ifrån platsen där den stals, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.

Fyra privatpersoner höll fast tjuven

Postnords personal tog upp jakten på fordonet samtidigt som polisen larmades. När personalen hittade fordonet satt mannen kvar i det. Då valde de att själva ingripa i väntan på att polisen skulle komma fram.

– Det var fyra personer som gjorde ett envarsingripande och höll fast busen till dess att vi kom fram och tog över, säger Gustafsson.

Mannen misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till stöld och brott mot knivlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.