Mikael Gustavsson föreningskonsulent på IKHP var med och startade en digital tipspromenad utomhus. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Startade digital tipspromenad i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

På grund av risken för spridning av coronaviruset har många föreningar valt att pausa sina tipsrundor framöver. Men i Huskvarna fortsätter man med en digital variant.

Tipsrundan kommer att vara öppen alla dagar i vecka dygnet runt. De enda som behövs är en mobiltelefon.

– Först får man ladda ner en app, sedan skannar man bara frågan så kommer den upp på mobilen, säger Mikael Gustavsson, föreningskonsulent på IKHP.

Corona Jönköping

Har diskuterats i flera år

I flera år har IKHP diskuterat att sätta upp en digital tipspromenad utan att komma till skott. Men nu när många andra föreningar ställer in sina tipspromenader bestämde sig därför IKHP för att starta en digital.

– Vi ville se till att folk kan fortsätta gå tipspromenad nu även när man ska ha distans till varandra, därför startade vi en digital tipspromenad förra veckan.

Vad är fördelarna?

– Vi behöver inte hantera några papperslappar som vi normalt gör, utan var och en sköter sig själv, säger han.

Kerstin Högström och Sven-Olof Willén provade den digitala tipspromenaden för första gången. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Kerstin Högström och Sven-Olof Willén provade den digitala tipspromenaden för första gången.

– Det fungerar jättebra, det är skönt att vi slipper hantera papperslappar och att vi kan hålla distans till andra, säger Kerstin Högström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet