Foto: Stig Kenne / SCANPIX /Pressbild

Stefan Livs hjälm såld på auktion

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Stefan Livs hjälm från guldåret 2004 sålts på auktion. Pengarna kommer gå till målvaktens minnesfond och hjälmen kommer skänkas till HV71.

– Ja, ett smått rörande initiativ tycker vi, säger Peter Ekelund, klubbens General Manager, i ett pressmeddelande.

Det är friskolekoncernen Prolympia som haft hjälmen i sin ägo och under två veckor i september försökte de sälja den på en auktionssajt, men enligt pressmeddelandet från Prolympia nådde inga bud upp till det uppsatta reservationspriset.

Men nu väljer SHL:s huvudsponsor Nordicbet att köpa hjälmen och enligt Prolympia kommer de överlämna den till HV71 under en ceremoni på Kinnarps arena senare i höst.

”En perfekt avslutning”

– Nu blev det en perfekt avslutning på det här. Tack vare Nordicbet får vi in de pengar vi tänkte oss till Stefan Livs minnesfond och att hjälmen dessutom går tillbaka till HV71 är kort och gott fantastiskt, säger Henric Lilja, idrott och marknadsansvarig på Prolympia, i pressmeddelandet.

Minnesfonden delar årligen ut ett stipendium på 15.000 kronor till den bäste målvakten i tv-pucken och finansierar även HV71:s målvaktsakademi.

– Vi har sedan tidigare ett antal delar av Stefans utrustning på plats, men just en hjälm saknar vi. Att det dessutom är hjälmen som var med på guldresan 2004 är en extra fin symbol för oss, säger Peter Ekelund, General Manager HV 71, i pressmeddelandet.

Dog i flygkrasch

Stefan Liv dog i en flygkrasch 2011 när hans dåvarande lag Lokomotiv Jaroslavl var på väg till en seriematch.  

Enligt Jönköpings-Posten såldes hjälmen för 75.000 kronor. Den är signerad av Stefan Liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.